Snart är julen här och även om det inte kommit snö eller kommer att komma innan den stora dagen så är det många som redan kommit i julstämning och begett sig ut på julklappsjakt. HUI har kommit med årets julklappsförslag.

5676781-presentforpackningVarje år sedan 1988 har HUI kommit med förslag på vad som kan bli årets julklapp. Detta kanske i vår tid inte har mer betydelse än att det är roligt att innan julklappen blir känd att man bettar om vad man tror det kommer att bli, eller så är det ett lugn för många som känner att nu har man klarat av några klappar. Surfa in på Gratislandet i sådana fall och med snygga rabattkoder inhandla aktivitetsarmbandet, för det var just det som blev årets julklapp 2014. Vad de tagit fasta på är den rådande hälsotrenden som nu råder och att den är representativ för den tid vi nu lever. För vad som är härligt med dessa typer av julklappar är att man kan gå tillbaka genom åren för att se vad som tagits fram och med det få en förståelse för den tid man levde i då?

Årets mer humana julklapp

Det finns julklappar och det finns julklappar. Om man känner att ett aktivitetsband inte stämmer överens med sig själv eller hur man ser på julen och konsumtion så finns det alternativa julklappar man kan ge bort som skapar en stor värme. En av dessa är ett matpaket till Syrien som är Röda Korsets klapp och vill med deras marknadsföring försöka få oss konsumenter att tänka till.

Men, kanske behöver det ena inte utesluta det andra? Varför inte skänka glädje till dina nära och kära och samtidigt dra ditt strå till jordens människostack och känna att julen handlar om att lyfta människor och få så många som möjligt att må bra.