Det muslimska modet är på stark uppgång och syns till alltmer på catwalken och i kollektionerna runt om i världen. Alltfler muslimska designers utvecklar också sitt eget mode och introducerar slöjan och inte minst hijabs på ett nytt och innovativt sätt. Men var kan man då köpa muslimskt mode?

Om du vill ha riktigt autentiskt muslimskt mode så ska du bege dig ut på nätet. Företag som https://hijabfactory.se/hijab/ har mängder med hijabs från Orienten och tagit hänsyn till muslimska sedvänjor. Hitta en slöja du också!

kvinna i hijabHijabs på frammarsch

Tänk att ett så omtvistat plagg som en hijab kan äntra modevärlden med storm på detta sätt.

Världens största varumärken satsar på ”modest fashion” – på svenska ”religiöst” eller ”påklätt” mode.

Den manipuleras för att chockera med designers som Hussein Chalayan, den smyckas med korssymboler och den görs med vackra skärningar och prydda mönster på catwalken. Idag kan faktiskt även icke muslimer bära hijabs i viss utsträckning, kanske med en tuff hatt för att hålla värmen.

Hitta bekväma hijabs online

Internet är en riktig guldgruva för den som vill köpa prisvärda och snygga slöjor för att täcka huvudet. Här kan du hitta riktigt fin kvalitet som bomull, siden och jersey som känns behagligt mot håret utan att du svettas. Den moderna hijaben är även anpassad för sport då muslimska kvinnor numera lever precis som västerländska kvinnor och unnar sig rörelse och livets goda. Ett snyggt alternativ om du är icke muslimsk är en turban som är helrätt för tillfället. Den kan bäras med instoppat hår eller med håret utslaget utanför turbanens kanter.