????????????????????????????????????????“Våren kommer i helgen” står det just nu på löpsedlarna och det är faktiskt sant. Det nalkas 16 plusgrader på söndag och för den som än inte köpt solglasögon än är det nog dags.Att våren är här betyder även att många studenter i tredje ring kommer allt närmare sin examen. Det är ju självklart någonting som ska firas och nu är det tid nog att börja planera. Det absolut viktigaste plagget till studenten är självklart mössan. Det är någonting alla elever har på huvudet och för att inte bli utan kan det vara en god idé att beställa redan nu. Din studentmässa kan de beställa på internet och du gör det enkelt på www.studentmossa.se.

Utöver studentmössa är det självklart viktigt att ha på sig fina kläder. För killarna är det vanligtvis kostym som gäller men för tjejer finns det mer utrymme. Det vanligaste valet av klänning är vit men det är även helt okej att ha en annan färg, att svart är dock inte ett vanligt val. Kolla gärna in denna artikel från Expressen där man har lyft fram flera olika studentklänningar för både liten och stor budget. Nu är ju dessa från förra året, men en studentklänning blir faktiskt aldrig omodern.

Förutom fina kläder och en tjusig studentmössa finns det självklart mycket annat som är otroligt viktigt att ha med sig på studentdagen, nämligen de festliga. Oavsett om det är med eller utan alkohol så bör champagne drickas och det är inte helt ovanligt att man har en liten flaska hängandes runt halsen. Dessutom måste man se till så att ens familj ordnar med ett snyggt plakat. Ta dock inte med det på studentflaket, risken är stor att det blir förstört.

Glöm inte heller att ordna en bra studentskiva med dina vänner, denna dag ska ju verkligen firas ordentligt. Bra tips på hur du får ner priset på festen hittar du i denna artikel från Privata Affärer. Nåväl. Det är fortfarande ganska långt kvar tills studentdagen, men som sagt – börja planera redan nu. Då går dessutom tiden snabbare, eftersom det är kul att planera och tiden går fort när man har roligt!


Glöm inte heller att lära dig studentsången.