Tröttnat på att dras med kort och livlöst hår? Då är tipset att uppsöka en bra frisersalong och sätta in löshår – men det finns en del saker att tänka på för att hålla det fräscht och fint.

Många drömmer om det sagolika prinsesshåret av svallande lockar, men det är inte alla som har anlagen för att kunna spara ut håret själv. Som tur är finns en lösning och den stavas hårförlängning. Men om det ska bli lika fint såsom man fantiserat om finns en regel att hålla sig efter och det är att fixa håret på en riktig frisersalong och tipset är att gå till en som är specialiserad på området. Det är Salong Headzone som hittas på adressen https://www.salongheadzone.se/ och denna frisersalong har flertalet salonger runt om i Stockholm så det är bara att boka tid på den som är närmast dig, och se till att du bokar tid hos den frisör som är expert just på hårförlängningar. Självklart kan man även köpa eget löshår och sätta i själv, men då ska man vara medveten om att man inte får samma kvalitet såsom man får på en salong – även om kostnaden blir mindre för inköpet.

Tips om löshår

Om man är sugen på att testa på löshår ska man vara medveten om att man måste ta hand om håret för att det ska hålla sin fräscht och fint. Så hur gör man då detta? Här är några tips från Expressen:

  • Borsta noga – och detta ska göras både morgon och kväll för att håret inte ska trassla sig.
  • Var försiktig vid fästena – oavsett vilken typ av löshår du sätter in ska du alltid vara extra försiktig vid fästena, både vid borstning och tvätt.
  • Använd rätt produkter – det finns speciella hårvårdsprodukter anpassade för löshår, använd dessa och inga andra.
  • Sov inte med blött hår – gå aldrig och lägg dig med blött hår det sliter och kan vara skadligt för ditt naturliga hår också.

Fler knep för att hålla håret fint

Ovanstående fyra punkter är grundskötsel av löshåret, men det finns såklart flera saker än så att hålla kolla på. I till exempel Damernas Värld tipsar deras hårbloggare om en hel drös med andra saker att tänka på. Till exempel skriver hon hur du på bästa sätt stylar, tvättar, fönar och hur du på enklaste vis undviker att håret trasslar sig – och alla dom sakerna är som sagt också bra att ha koll på.