Ett bröllop är verkligen en festlig tillställning och de flesta vill därför klä upp sig lite extra när de går på bröllop. Men vilken klänning man ska välja kan vara knepigt att ta ställning till.

2371438-beautiful-woman-in-a-restaurant

När prins Carl-Philip och prinsessan Sofia skulle gifta sig i somras, chockade prinsessan Victoria modevärlden lite smått när hon kom med en klänning från en budgetkedja, skriver Expressen. Den specialsydda mönstrade klänningen kom från en exklusiv kollektion med miljön i fokus, som kedjan hade släppt till våren. Egentligen var klänningen ingen klänning när den släpptes i butik, utan en vid linnekjol och ett liv med transparenta tylldetaljer. Kjolen kostade 1499 kronor hos klädeskedjan och skulle enligt dem matchas med en vit t-shirt.

Lyxa till det på bröllop

Att en prinsessa väljer att gå till ett bröllop klädd i en klänning från en lågpriskedja visar att i princip alla kan göra samma sak, men självklart kan det vara så att man verkligen vill satsa när det är bröllop och köpa en lite finare klänning. De flesta har dock inte råd att lägga ut en förmögenhet på klänningen, även om de inte vill köpa den från en känd klädeskedja. Därför är det så oerhört bra att det finns sidor på nätet som sofiamoore.dk/, som erbjuder exklusiva och personliga klänningar till bra priser.

Vilken färg på klänningen?

När det kommer till vilken färg man ska ha på sig på ett bröllop råder det delade meningar. Exempelvis har det länge varit ett stort ”no-no” att gå på ett bröllop med svart klänning. Enligt etikettexperter är nämligen svart starkt förknippat med sorg och begravningar, och alltså inte en lämplig färg att bära på en glad tillställning som ett bröllop. På senare år har det dock blivit lite mer fritt fram att ha på sig den färg man känner för på bröllopet. Det har till och med blivit okej för bruden att bära en svart klänning och den här trenden har man sett på catwalksen i några år nu. Faktum är att svart var en av de dominerande brudklänningsfärgerna ändra fram till början på 1900-talet och det börjar komma tillbaka igen. Läs mer.