Det är hetare än någonsin att rocka den naturliga looken, med enkla och snabba skönhetsbehandlingar och naturliga oljor i stället för de mer drastiska ingreppen som var på tapeten för tio-femton år sedan.

I Sveriges Radio går det att läsa om en person som jobbar som skönhetsjournalist och som i sitt rapporterande yrke testat ett flertal av de olika behandlingar och ingrepp som finns därute. Det som varit aktuellt är ett trettiotal olika behandlingar där allt från vibrationer till peeling, kryoterapi och injektioner av olika slag. Och det är både lätt och smidigt att fixa snygga läppar, fylla ut trötthetsrynkorna och se ut på det sätt som man faktiskt vill se ut. Det krävs heller inga större ingrepp, med hyaluronsyra fillers i Stockholm går det både snabbt och ger resultat utan att man ens behöver ta hål på huden.

Skönhetstrend: Att se naturlig ut

Det som tycks vara den stora trenden just nu vad gäller skönhet är att det ska se naturligt ut. Den naturliga looken handlar om att inte göra större ingrepp utan behandlingarna ska gärna verka direkt genom huden utan vare sig skalpeller eller lång konvalescens i ett rum med neddragna rullgardiner.

Naturlig skönhet åsido – det är alltid bra att veta vad det är man sätter för ämnen mot huden och huruvida man kan få en allergisk reaktion mot detta. I en artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om hur en hel del produkter som marknadsförs naturliga faktiskt har massvis av olika ämnen i sig, inte minst allergiframkallande parfymämnen.

En som gjort många skönhetsingrepp och nu ångrar det är forna Vänner-stjärnan Courteney Cox som det går att läsa mer om i Aftonbladet:

 

”Jag har gjort saker jag ångrar. Lyckligtvis är det saker som upplöses och försvinner. Det är bra, eftersom det inte är min bästa look. Nu är mitt motto: Låt det vara.”