Svarta herrskorPojkvänsskjortan har länge varit en snackis inom modevärlden. Men hur är det med pojkvänsskorna. Åtminstone jag tycker att tiden är mogen.

Att inspireras av det motsatta könets kläder är verkligen inget fel. Faktum är att det är en beprövas strategi. Den som gjorde herrkläder för kvinnor allra bäst var nog Yves Saint Laurent, men även om han inte är i livet längre så kan man använda honom som ledstjärna. ”What would Yves do?” typ. Någonting som jag tror kommer att bli riktigt stort till våren är klassiska herrskor, men i damstorlek. Det innebär munkskor (med spännen), brogues (med hålmönster) eller oxfords (släta ”finskor”, som även funkar bra till vardags) och andra liknande modeller.

Nu är ju vintern snart här, och affärerna är fyllda av stövlar och kängor. Men det innebär också att reorna snart börjar, och då kan man hitta fina skor till bra priser. På Zalando har rean redan tjuvstartat, där kan man hitta nedsatta skor, gjorda i Italien, från Soldini för ungefär 1100 kronor. Dr Martens har också några modeller som är lite mer punkiga, men samtidigt klassiska.

Har man med pengar kan man gå direkt på något av de klassiska engelska märkena. Ett sådant märke är Church’s, som säljs på Nitty Gritty i Stockholm. Men oftast är det billigare att köpa skorna från England. Kolla till exempel in pediwear.co.uk. Det är en jätteful sida, men de har bra priser, och en hel del fina skor.