Behöver man verkligen bära smink på sommaren eller ska man gå helt utan? Hemligheten bakom sommarfräsch hy är att använda en kombination mellan smink och bra hudvårdsprodukter – och det finns faktiskt ett hudvårdsmärke som både prinsessor och kändisar föredrar…

sminkNär sommarens första varma solstrålar skiner är det många som struntar i den vanliga makeupen och går ut sminkfria, eller gör dem? Sanningen är att många byter ut sina vanliga skönhetsprodukter såsom foundation och puder mot lättare produkter som vårdar huden. Och ett märke som föredras både av kungligheter och av kändisar är ett märke som alla har råd att köpa produkter från, nämligen: Clarins. I en bild på Instagram är det till exempel märkets handkräm som skymtar fram när prins Gustav av Berleburgs käresta visar upp vad hon alltid har i sin handväska, vilket bland annat Svenskdamtidning skriver om. Och samma är det för svenska programledaren Gry Forssell. För Expressen berättar hon att hennes absolut bästa skönhetsprodukt är Clarins dagkräm med lite färg i eftersom att denna både gör att huden fuktas och dessutom får en fin jämnhet och finish – perfekt för sommarmånaderna med andra ord. Självklart är det inte bara färgade dagkrämer som märket erbjuder. I skönhetsmagasinet Elle tipsar man om deras senaste sminkkollektion med vårdande egenskaper och i den hittar du bland annat metallic ögonskugga, ett konturkit, massor av härliga läppstift i röda nyanser och en smartare än smartast allt-i-ett-penna för ögon, mun och till och med ögonbryn.

Hur du sminkar dig med konturer

Det hetaste inom smink är att använda sig av ljusa och mörka skuggor för att framhäva ansiktets konturer. Det kallas efter engelskan för contouring. Men att få ett snyggt resultat är inte så lätt alla gångar, speciellt inte om man är nybörjare. Turligt nog finns en hel del smarta videos på nätet att använda som sminkguide, och nedan är en video som är alldeles extra bra: