Under vintern känner sig många extra trötta och glåmiga i hyn. Men det går att råda bot på det, eller i alla fall dölja med smink. Här ges tips på hur du sminkar dig på bästa sätt på kalla mörka vintern.

Vi har tidigare skrivit om sminktips inför sommaren, men nu ska det handla om sminktips som lämpar sig för vinterhalvåret. Nu handlar det om att pigga upp huden och applicera massor med lyser till en tröst och trist hud.

Concealer och lyster

Damernas Värld tipsar om sminkningar för vintern i en artikel. Grunda hela ansiktet med massor av fuktkräm, och ta sedan på en lystergivande primer med skimmer i innan du applicerar foundation. Sedan är det dags för concealer. Använd en med ljusreflekterande pigment för att gömma mörka ringar under dina ögon. Se till att rama in hela ögat med concealer. Detta för att dölja den tunna huden runt ögat som lätt blir blå och rosa. Se även till att applicera din concealer med drag från sidorna, alltså vågrätt.

”På vintern får vi nästan alltid röda näsvingar, passa på att trolla bort dem när du har concealern framme.”

Använd diskret rouge och highlighta

Sist men inte minst. Se till att använda diskret rouge i ansiktet, kanske en i krämform, det ger ett naturligare resultat som passar på vintern. Avsluta din sminkning med highlighter. Lägg den som ett C kring från ovan ögonbrynet och ner på kindbenen. En dutt på näsan sedan har du en superfräsch sminkning. Avsluta med mascara.