Snart är det dags för årets studenter att springa ut från skolorna runt om i landet och är man en utav dessa elever är det därför tid att börja planera sitt studentfirande – och vad är viktigare än att hinna skaffa sig en snygg studentklänning? Inte mycket, men kom ihåg att klänningen faktiskt inte behöver vara dyr för att vara unik.

Tidigare har vi tipsat om en hel rad olika saker som man behöver göra i sin förberedelse för inför sitt studentfirande, men då hade vi fokus på logistiken i form av att hinna beställa studentmössan och betala för flaket – nu kommer istället det roliga: Studentklänningen. Vem vill inte vara snyggaste studenten i sin årskurs? Det bästa är att man inte heller behöver spendera en förmögenhet för att uppnå detta, snygga klänningar kommer i billiga format och det är tur för en som kanske inte har råd eller vill spendera tusenlappar på en klänning man kanske bara bär vid detta enda tillfälle. Knepet är att veta vart man ska leta för att hitta sin klänning till bästa möjliga prislapp och sedan hotta upp klänningen extra med accessoarer.

Så hittar du snygg och prisvärd klänning

Att handla på nätet är alltid det bästa shoppingstället om man är ute efter att göra riktiga kap, det är ett som är säkert. Men innan du ger dig ut online för att leta efter vita klänningar kan det vara bra att ha något att gå efter. Som tur är har modetidningen Chic nyligen skrivit en artikel som listar hela 30 stycken snygga klänningar som faktiskt kostar under 700 kronor – och det är ett kap om något. Men något som du ska räkna med är att du inte kommer vara ensam om att kanske köpa just en utav dessa klänningar, det är många studentfirare som just nu är på jakt efter kap, så för att göra klänningen riktigt unik finns en del knep du kan ta till. Något som faktiskt tidningen också tipsar om är att använda sig av accessoarer för att ge klänningen en personlig stämpel och det man kan gör är:

  • Skor i stark färg för kontrast mot det vita.
  • Stora smycken såsom halsband och armband.
  • Lägg till ett snyggt skärp i annan färg för personligare uttryck.
  • Markera läpparna med rött, lila eller rosa för pricken över i:et.