Träning är ett effektivt sätt för att må bra och se piggare ut och regelbunden träning kan dessutom få din hud att se yngre och fräschare ut. Det finns dock mycket som träning inte kan åstadkomma och dit hör bland annat rynkor och hudåkommor som acne och stora porer då det bara är hudbehandlingar som hjälper.

Om du vill förbättra utseendet på din hud är det viktigt att anlita en professionell hudvårdsklinik med kompetent och erfaren personal. På https://inskinity.se/ kan du boka tid för en konsultation och även läsa mer om de olika typer av behandlingar som Inskinity erbjuder. Inskinity finns på flera platser i Sverige och erbjuder alltifrån ansiktsbehandlingar till laser- och injektionsbehandlingar.

hudbehandlingTräning efter en skönhetsbehandling

Det finns många hudbehandlingar där det går att kila iväg till gymmet direkt efter men det finns också flera då du bör undvika fysisk träning under de närmaste dagarna efter din behandling. Exempel på behandlingar då det går bra att träna direkt efter är laserbehandling, milda exfolierande behandlingar som mikrodermabrasion och prp-behandlingar. Även efter alla vanliga typer av ansiktsbehandlingar fungerar det bra att träna direkt efteråt. Har du däremot fått en behandling med microneedling eller kemisk peeling bör du vänta med fysisk träning de närmaste dagarna. Om du har fått en injektionsbehandling med botox eller fillers bör intensiv träning undvikas i några dagar medan låg- och medelintensiv träning som exempelvis promenader fungerar bra.

Hälsosam livsstil för att bibehålla en vacker hud

För att kunna bibehålla en riktigt vacker hy behöver du, förutom regelbundna skönhetsbehandlingar, även träna och äta hälsosam mat. Vissa studier visar till och med att huden kan föryngras med upp till 10 år genom ett motionspass på 30 minuter två gånger i veckan. Träningen behöver inte vara extremt hård utan raska promenader, simning eller ett medelintesnivt gympapass räcker långt. Ytterligare en förutsättning för att få en vacker hud är att undvika skräpmat som godis, läsk och andra snabba kolhydrater utan näring. Ät istället fisk, grönsaker, nötter och frukt för att boosta din kropp och hud med maximal näring. Om du vill veta mer om vilka livsmedel som innehåller mest vitaminer och mineraler så är Livsmedelsdatabasen på Livsmedelsverkets webbplats en mycket bra informationskälla för den som vill äta hälsosamt.