Ryggsäck från HaglöfsDet här med väskor är alltid svårt. Man har ju så många saker som man vill ha med sig. Till vardags är det kanske inte så jättemycket: telefon, hörlurar, kanske en bok, och så plånbok och nycklar då. Men om man har ett ärende eller två behövs det genast mer plats. Här kommer några tips på väskor som jag tycker är grymma.

En väska som funkar bra till vardags, om man inte ska göra nåt speciellt, är Longchamps Le Pliage. Den finns, som många andra klassiska väskor, i flera olika storlekar. Så plocka fram alla dina saker som du behöver en vanlig dag i skolan eller på jobbet, och kolla hur mycket plats de tar. Sedan kan du köpa en Pliage i lagom storlek. En stor fördel med den här modellen är att den är tillräckligt elegant för att passa till lite finare kläder, men den funkar också till mjukisbyxor.

När man ska och träna, eller ger sig iväg på en kortare utflykt, behöver man kanske en lite större väska. Dessutom kan det ju vara bra att ha händerna fira. Då rekommenderar jag en ryggsäck. Min favorit är klassikern Haglöfs Tight, som rymmer 25 liter. Det brukar räcka ganska långt. Dessutom är Haglögs lite roligare än Fjällräven, som ju verkligen alla har.

Den tredje och största väskan på min lista finns precis som de andra två i flera storlekar och färger. Och den är inte ovanlig, men mycket praktisk. Jag pratar naturligtvis om North Face Base Camp Duffel, världens mest sålda duffel bag. Välj en färg du gillar, och en storlek som funkar för att få med dig allt du behöver under en vecka. Ska du vara borta längre: köp en resväska.